azlanochfiona

Senaste inläggen

Av Azlan och Fiona - 10 november 2013 06:00

Idag är ingen vanlig dag, utan det är Fiona, Hedvig, Amy, Eldur, Anita, Urban, Bosse och Dexters födelsedag!!! 


Tänk att det redan har gått 1 år sen mina å Sara Snöstorms valpar föddes, jösses så fort det har gått. Det är bara Amy som jag träffat, för när Fionas stormatte å storhusse hade fixat bulleträff i Molkom, så följde inte jag med pga att Amy löpte. Så jag stannade hemma å myste istället. 


När husse å matte kom hem med lilla Fiona, så lyste jag upp som en    och skulle visa henne direkt alla bullebus jag kunde. Och jag är såååååå glad att Fiona flyttade till oss. Hon tycker väl inte att jag är så där jättekul att busa med, för hon har ju sån energi, å jag gillar bäst att ligga i sängen å mysa. Men lite bus har vi allt för oss. 


Slänger ut bilder på valparna...


 

Lilla Fiona nästan 4 veckor


                           


Så STOOOOOORT grattis alla mina underbara små (?!) valpar. 


Pussar i massor från Pappa AzlanANNONS
Av Azlan och Fiona - 8 november 2013 21:48

HEEEEEEJ!!!! Här är vi!!! Vi har inte glömt bort er, men som ni kanske vet så är våran husse å matte HEEEELT fotogalna, det ska knäppas kort i tid å otid. Om man ligger å sover så där suuuuuperskönt i sängen, då ska man dras upp å ställa upp som fotomodell, det måste ju finnas någon måtta på dumheterna (i alla fall när det gäller husse å matte) hade det varit jag å Fiona, då har det varit helt okej med dumheter   


Här rullar livet på precis som vanligt, husse å matte terrorriserar oss med kameran å vi ger igen å terroriserar dom i form av bullebus. Å precis här, så tog bloggtorkan över.... Attans också.... men vi slänger väl upp lite kort som husse å matt har tagit.


Azlan:


     


Fiona:


   


Det var allt för den här gången, klockan är ju rätt mycket, dax att ta sin skönhetssömn (inte för att vi behöver bli mer snygga men ändå   )


Nosgos Azlan å Fiona


ANNONS
Av Azlan och Fiona - 25 augusti 2013 10:39

Igår så var min dotter Amy upp och det är alltid lika kul att träffa henne och hennes flock. Det var mest Fiona och hon som busade, jag orkade liksom inte riktigt med dom. 

 

       

Syskonen bus

 

Efter att dom hade busat på baksidan så gick dom ner till sjön. Fiona skulle visa Amy hur underbart det är att bada och precis innan dom skulle gå, så kom matte hem från jobbet. Så matte sa att vi skulle komma ner lite senare, hon var väl inge sugen på att gå ner till sjön i arbetskläderna. När vi kom ner till sjön, så att husse och Amys husse å matte å fikade, så matte släppte lös mej också, å jag var faktiskt riktigt långt ut i vattnet, typ till bringan. Men sen kom det folk ner och då fick inte vi vara lösa längre.

 

När vi kom hem tillbaka så var husse snabb in å hämtade kameran, för då skulle det tas familjefoto. Och med 3 snygga bullar, så kan det ju inte bli annat än bra eller hur?!

 

 

 

Nosgos Azlan och Fiona

Av Azlan och Fiona - 25 augusti 2013 10:20

Förlåt, förlåt att vi inte har bloggat. Men matte har varit sååååå upptagen med att ta kort, att hon inte har haft tid att sätta på datorn till oss. Men nu ni.....

 

Jag (Fiona), husse å matte har varit iväg på bullespecialen i Eskilstuna å jösses så många bullar det var. Tror det var 140 st, 40 minisar och 100 standard. Pappa Azlan var hemma å hade "husse å matte" fritt, mormor å morfar var allt ner och kollade till honom, så att han inte gjorde något bus   

 

Hur som haver så åkte vi till Eskilstuna redan på fredagen och när vi kom fram till Vilsta sporthotell, så tyckte jag att arbetsfördelningen var alldeles utmärkt. Matte å Stormatte Mia satt å drack rosévin medans husse å Storhusse  Leif satte upp både förtältet till husvagnen och tältet som vi skulle sova i. 

 

På lördagen så var det dax för Open show, det är speciellt utvalda bullar som är inbjudna och nu ska dom tävla om vem som är "vackrast" typ och det var strålande väder på kvällen. Istället för att sitta här å skriva massa strunt, lägger jag upp bilder istället.

 

Lördagen 10/8:

 

   

Matte fick en kompis

 

 

Saffran (pappas stormattes fina fina tik)

 

 

Domarna, här står dom och funderar vem som ska bil 1:a och 2:a

 

 

Vinnaren

 

 

2:an

 

Söndagen 11/8

 

               

Här kollar domaren mej, men det struntar jag i, husse har ju en tuggis i handen

 

 

Min fina syster Anita

 

 

Min snygge bror Urban

 

 

Snygga Stina

 

 

Mamma Sara

 

 

Saffran

 

 

Mini Märta

 

 

Det här är Hiro, han var hos pappa å lekte som liten

 

 

Hiros dotter Aina, vi är födda på samma dag

 

Nu är ni väl nyfikna på hur det gick för mej, Jo, jag blev 3:a av 12 hundar i klassen 9-15 mån. Så ni kan gissa att jag, husse å matte var stolta

 

 

Jag med min fina rosett

Av Azlan och Fiona - 29 juli 2013 06:33

Igår, söndag, så var det dax för yttligare en utställning å den här gången behövde vi inte åka så långt. Vi skulle till Skoghall. Förut så har den här utställningen varit i Vålberg å sist pappa var där, så blev han champinjon men nu så hade dom flyttat den till Skoghall. Jag, husse å matte packade in oss i bilen å åkte, utställningen började kl 9:00 men det var 23 borderterrier före oss bullar, så vi fick sitta å vänta en liten stund. Men det gjorde ju ingenting, min fina fina syster Amy med flock var ju där. Sen kom stormatte Mia å storhusse Leif å bullan Stina dit, alltid lika kul att träffa dom allihopa.

 

   

 

   

    

 

I valpklassen 6-9 månader, så var det bara jag å Amy, precis som det var i Ransäter. Å Amy, vilken busig syster jag har, hon hade tokryck i ringen, hade inte alls lust att springa fint utan hon var full i f-n och hoppade å höll på. Så alla som var där, dom skrattade åt henne inkl. matte. 

 

      

Min busiga syster   

 

 

Kom igen nu då husse, så springer vi....

 

Domaren hade svårt att bedömma Amy hur hon rörde sig, efter som hon var sååååå busig. Men för mej gick det bra, jag blev BIR valp och fick ett HP

 

 

Domaren

 

 

Jag med min fina BIR valpsrosett

 

Efter allt busande så blev Amy lite trött, så hon satt hos husse Råbbinn å slappade..

 

 

 

Ni är nyfikna på hur det gick för Stina eller?! Å då kan jag meddela att det gick SUPERBRA! hon fick sitt första CERT och blev BIM, så detta var en bra dag för Björkfallets kennel

 

     

Fina fina Stina

 

 

Lite mattemys...

 

Matte tyckte att vi skulle stanna kvar tills finalen, för det var visserligen varmt men inte gassande sol, så det gjorde vi. Å det är jag väldigt glad över å husse å matte också för den delen. Det brukar vara så att i finalen och det är bullar med, så åkter dom ut nästan först, för det är dom andra små lurviga terrierna som vinner. Å sen så var det ju samma domare som vi hade när vi gick ut i ringen som skulle döma även i finalen. Matte stod bredvid, SUPERNERVÖS och husse stod med mej å var också SUPERNERVÖS.

 

 

Jag å husse i finalen

 

Sen ropade dom upp 4:an och då tänkte matte "nu är det kört" å även när 3:an blev uppropad men sen, sen ni, så pekade domaren på mej å husse!!! Jag blev BIS 2:a valp 6-9 mån.

 

 

Matte fällde en tår, ja, husse fällde en tår å även stormatte Mia när matte ringde å sa att det hade gått såååååå bra. Så nu har jag en STOR fin BIS 2:a rosett.

 

Sen när vi kom hem, ja då somnade jag direkt å sov i många många timmar. Det tar på en att vara på utställningar. Nästa gång det är utställning, så ska vi sova i tält. För då är det dax för bullespecialen i Eskilstuna, å då kommer jag få träffa många många bullar.

 

Nosgos Fiona

 

 

Av Azlan och Fiona - 27 juli 2013 12:56

Idag var det dax igen för utställning och den här gången så var det i Ransäter. Å jösses så många hundar det var, det var 1206 st anmälda tror jag. Det var 8 st bullar som skulle bedömas. Så jag, matte å husse åkte redan 06:45 i morse, å det ska jag lova var vääääldigt tidigt, så jag sov hela bilresan. När vi kom in på parkeringen, så sa matte till husse "Hade detta varit Azlan som varit med, så har han sjungit som en galning" Aha, tänkte jag, är det så man ska göra, å drog i gång jag också    skällde å småsjöng också. Å syrran Amy, gjorde likadant, undrar om det ligger i släkten, hmmmm. 

 

Å min fina fina syster Amy, hon vann idag och blev BIR, så gissa om jag är stolt. Jag var inte riktigt på humör, kanske beror det på att jag löper igen eller så kände jag inte för det idag. Å min smarta matte, tog inte kort på Amy med sin fina rosett, vad är detta för sätt?! SKÄRPNING MATTE!!!!

 

Men nu är ni väl lite nyfikna på bilder eller?! Här kommer det några.....

 

 

 

Min snygge bror Urban

 

 

Min vackra mamma Sara

 

 

Min fina syster Amy i ringen

 

   

Jag i ringen

 

  

Pappas stormatte Lise-Lott med Saffran, snacka om mysbild å förlåt L-L, matte vet att du inte vill vara med på kort men detta är ju bara för härligt.

 

Detta var allt för dagen, men i morgon är det en ny utställning å den här gången i Skoghall, å då får jag träffa min syster igen.

 

Nosgos Fiona


Av Azlan och Fiona - 24 juli 2013 10:38

I måndags på mattes första semesterdag, så var det strålande sol å klarblå himmel. Så på förmiddagen var vi ute i det underbara vädret, matte låg i solsängen, jag å pappa busade omkring tills det blev för varmt. Då gick pappa in å la sig å jag gick å la mej hos matte i solsängen. Sen åkte matte ner till sjön en sväng å då fick vi vara hemma å vila. 

 

När hon kom tillbaka så skickade hon till husse å frågade om dom inte skulle åka ut på sjön när han kom från jobbet, och det skulle dom göra. Dom fixade i ordning tonfisksallad å tog med sig ut, och även jag fick följa med. Pappa fick vara hemma å ta det lugnt, han är ju lite större än mej å sååååå stor båt har inte morfar. 

 

Hur som helst, matte var lite skeptisk till att jag skulle vara still i båten men jag överraskade henne allt. Jag skällde bara på lite folk som var nere vid sjön men sen gick det superbra! När vi kommit fram dit vi skulle så hoppade jag direkt i vattet å hittade en pinne!!!! LYCKA!!!!! Så matte kastade ut pinnen å jag simmade ut å hämtade den.

 

     

Å husse har ett nytt smeknamn på mej, PÄLSHAJ!!! Undrar vad han menar med det???

 

   

Här satt vi å mös några timmar....

 

Å när man har badat, då måste man torka sig med en handduk...

 

 

Superskönt, om ni frågar mej.

 

Men efter allt bus å härj i vattnet så måste man ha lite mattemys också

 

   

Fatta vilken underbar eftermiddag vi hade, men den hade varit ännu mer underbar om pappa också hade varit med, men vem vet, nästa gång kanske?

 

Nä detta var allt för den här gången, ha det så bra där ute alla!

 

Nosgos Fiona
 

Av Azlan och Fiona - 9 juli 2013 07:48

Hoppsan! Det var visst ett tag sen vi bloggade men vi har inte haft tid liksom. vi har haft fullt upp med att busa   

 

Här har det allt hänt grejer, först så måste jag (Fiona) berätta att jag har blivit stora damen. Jag har haft mitt första löp och enligt husse å matte så gick det bra, frågar ni pappa, så tyckte han att det var fruktansvärt jobbigt, speciellt när jag höglöpte. Och jag tyckte också att det var lite jobbigt, för jag fick ju inte vara ute samtidigt med pappa å busa. Å sen så har jag varit på familjeträff hos min uppfödare Mia å Leif i Molkom. Vi hade ganska tur med vädret, det kom några regnskurar men vi kunde i alla fall sitta ute å äta (jag fick smaka liiiiite av husse å matte) älghamburgare. Och det var superkul att få träffa mina syskon Bosse å Hedvig, som jag inte sett sen jag bodde i Molkom. Lägger upp lite(!) bilder från träffen, pappa fick tyvärr vara hemma, för mina syskon Amy å Anita löpte. Å sen ska pappa få berätta dom tråkiga sakerna   

 

       

Här är jag, Amy å Bosse, en riktigt stilig kille måste jag säga

 

     

Här berättar stormatte Mia om tipspromenaden

 

   

Amy med husse å matte

 

 

Bosse med husse

 

 

Jag å Eldur

 

 

Amy å Eldur

 

 

Här fixar storhusse Leif

 

 


Stormatte Mia grillar

 

 

Här tjusar jag å pappas stormatte Lise-Lott lite

 

 

Knähund

 

 

Amy blev så trött....

 

 

att hon somnade hos husse

 

 

Min syster Hedvig

 

 

Familjefoto, från vänster, Mamma Sara, Eldur, Anita, Hedvig, Bosse, Jag, Amy å Urban

 

 

Å här är även morfar Mellbjörn med å Urban är sååååå glad att han tog ett skutt

 

 

Morfar å mamma

 

 

Å här är alla som var med, STOOOOORT tack Mia å Leif för den supertrevliga lördagen. Nästa gång kanske även pappa kan vara med. Men nu är det pappas tur att berätta....

 

Ja ni, min å Fionas "storebror" Tussen har fått somna in och kommit till katthimlen. Det är nästan 2 veckor sen som han somnade in, så husse å matte har varit jättelessna och det har även jag å Fiona också varit. Det är lite tomt efter honom, för han var den första katten jag mötte när jag flyttade till husse å matte och vi brukade sova ihop i sängen å så där. Men nu så har han det jättebra och han har fått träffa sina "bröder" Ludde å Frank igen. 

 

Matte har snart semester, så då kanske vi kommer uppdatera oftare, vad vet jag?! Med tills dess....

 

Nosgos från Azze å Fiona

 

 

 

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se